klankmassage

Een klankmassage is een akoestisch belevenis waarin je volledig opgaat in de trilling van de klank. Je wordt letterlijk aangeraakt door geluid op een prettige manier. Je hoeft er dus niet ” in te geloven ” om het effect ervan te ervaren.
Alle oer religies en esoterische kringen zijn het eens over het feit, dat alles in de natuur uit trillingen bestaat. Zelfs de huidige wetenschap begint al aan dat idee te wennen. Klank is hoorbaar geworden trilling.

Zo kun je zeggen, dat de hele schepping gestolde muziek is, de mens inbegrepen.

Een klankmassage is als een mantra gericht op het tot stilstand brengen van het denken om alleen maar te voelen en te ervaren.

Tijdens een klankmassage maak ik gebruik van klankschalen en stemvorken.Klankschalen zijn klankinstrumenten uit het Himalaya-gebied. De werking ervan is eenvoudig en krachtig. Het luisteren naar deze klanken is op zich al een genot dat zorgt voor rust en ontspanning van het zenuwstelsel. Maar de diepere werking berust op de trillingen die de klankschalen produceren. Zoals een steentje dat in een vijver wordt gegooid, rimpelingen in het hele water kan veroorzaken, zo is ons lichaam ontvankelijk voor deze trillingen. Ons lichaam bestaat immers voor meer dan 70% uit water.

Klankschalen hebben een bijzondere werking. Wanneer je een klankschaal aanslaat, ontstaat een prachtige volle klank die rijk is aan boventonen. Deze klank bestaat niet alleen uit hoorbaar geluid, maar ook uit voelbare fijne klanktrillingen die diep door alle huidlagen heen kunnen resoneren. Het is letterlijk en figuurlijk een zachte aanraking met klank. Van binnen en van buiten. Geestelijk en lichamelijk.

De klankschalen worden op het lichaam geplaatst. Wanneer deze behoedzaam worden aangeslagen met een vilten klopper, werken de klanktrillingen bijzonder diep door in het lichaam. Zo ontstaat een innerlijke subtiele massage voor alle lichaamscellen. Men spreekt dan van een klankmassage. Het resultaat is een diepe ontspanning.

Tijdens deze behandeling houd je gewoon je kleren aan. Alleen je schoenen doe je uit. Je ligt ontspannen. Met je ogen dicht. Verder hoef je niets anders te doen dan de klankmassage te ondergaan. Na afloop kun je rustig even bijkomen met een kopje thee.

Heb je belangstelling bel dan: 033-4755404 of mail naar info@yogamoment.nl

Een klankmassage:

  • Is een holistische methode – spreekt lichaam, ziel en geest aan.
  • Veroorzaakt een diepe ontspanning
  • Verstrekt het oorspronkelijke oer vertrouwen van de mens
  • Verlicht het loslaten van………
  • Draagt bij aan een betere gezondheid door harmonisering en vitalisering
  • Ondersteund en verbeterd de gewaarwording van ons lichaam en geest
  • Versterkt het zelfbewustzijn